Efter en otippad fotbollsdag - Brage på vallen med en umgåssugen Helena och en vara ute i finvädretsugen Carina & två "vi vill hellre åka på kupolen tjejer" åkte jag hem och gjorde Italienskt lantbröd till bruschetta.
Supergott bröd & väldigt enkelt - men med väldigt lång jästid, så passa på om du vill ha en hemmadag:-).
- Först gör man en deg då man blandar 1 liter vatten & 50 gram jäst & 1 1/2 liter vetemjöl special. Låt denna deg stå en timme.
- Därefter blandar man ingredienser till deg 2: 11-12 dl vetemjöl, 1 msk salt, 1/2 dl olja och två äggvitor. För ihop de två degarna till en. Låt jäsa i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen i 2 delar och forma till limpor. Skåra ytan och låt jäsa i ytterligare 30 minuter på smord plåt.
- Grädda i 20 minuter och låt dem sedan stå kvar i avstängd ugn i ca 20 minuter till.
- Stänk in lite vatten då och då för en krispigare yta.
När brödet är klart gnid in brödet i vitlök och droppa lite olivolja samt flingsalt över.-Yammi!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar